Evenementen

Geen evenementen gevonden!

In 2018 was de vereniging vertegenwoordigd op 8 markten en open tuindagen in Hengelo en omstreken. Van de Bornse Natuurmarkt in maart tot de Tuinfair van Groei en Bloei en de open tuindagen van de Bornse Floralia in september. Naast de leden van de werkgroep hebben veel andere verenigingsimkers bij onze kraam gestaan om het publiek te vertellen over bijen en bijenhouden, om het volk in de observatiekast te laten bewonderen, en om honing te laten proeven. We hebben dan ook pamfletten, boekjes, bijenkaarten etc bij ons voor het publiek. Zelfs de nieuwe formulieren voor het opgeven voor de imkercursus. Een deel van de bezoekers is daar in geinteresseerd.

Tijdens de Open Imkerijdagen in juli 2017 werd de nieuwe slingerruimte officieel geopend door wethouder Marcel Elferink, die tegelijkertijd heeft aangekondigd dat de gemeente Hengelo het bijenconvenant heeft getekend. Een record aantal van ongeveer 250 bezoekers waren geteld op die dag. Zowel de bijen, het onderkomen en de gehele tuin worden bewonderd.  Nogal wat mensen lopen graag even door de tuin.

In 2019 vallen de Open Imkerijdagen in het weekend van 14 en 15 juli. Op 15 juli is de bijentuin in Hengelo open. Andere imkers kunnen hun eigen bijenstal open  stellen voor het publiek. De werkgroep evenementen kan ondersteuning bieden met publiciteit en voorlichtingsmateriaal.