Bijentuin

Tuinagenda

Geen evenementen gevonden!

Een nieuwe (bijen) tuin komt er aan!

Na bijna 4 jaar de oude heemtuin te hebben “getemd” tot een bijentuin, werd het tijd om een verwaarloosd stuk bij de bijenstal om te toveren tot een heuse bijentuin, we zijn begonnen met het ontginnen en de eerste struiken en boompjes staan er al in.
We startten in november 2018. Er werd man en machinekracht van de Gildebor gevraagd en gekregen. De werkgroep heeft weken van te voren hout, stenen, stukken beton, brandnetels en braamstruiken met de hand weggehaald.
Niemand van de werkgroep had ooit een nieuwe (bijen) tuin aangelegd en zaten een beetje met de handen in de haren, we wilden een mooie tuin maar hoe en waar moet je opletten? Gelukkig kregen wij waardevolle adviezen en veel planten uit hun eigen tuin, van tuinliefhebbers en imkers, Veroni Meier (een lid van ons) en van Willy Zengerink een imker uit Haaksbergen.

Eind november zijn 100 tallen plantjes en struikjes in gepoot.
In januari zijn er nog eens 100 tallen bloembolletjes plus een prachtige boom en struik ingekomen.

Wij kijken vol verwachting uit naar de bloei en groei van alle planten en bollen, gaan ze het allemaal doen en gaan de kleuren wel bij elkaar passen, hoe gaat het eruit zien in het voorjaar, in de zomer en de rest van het jaar, zullen de bijen er van smullen?

Nieuwsgierigheid alom, wij hopen dat jullie vaak even in de tuin komen kijken en met ons ons enthousiasme delen!

Heb je zin om eens te komen helpen? Je bent altijd welkom, gereedschap en leiding is aanwezig, samen wordt het alleen maar leuker!

De tuinwerkgroep is elke week op woensdag en op de tweede en vierde zaterdag van de maand in de tuin bezig van 10 tot 12 uur. 

Wil je eerst contact hebben, kun je altijd joycejb@xs4all.nl of Irmadh@gmail.com mailen

 

Nestkastjes

We zijn in de zomer van 2017 begonnen met 22 nestkastjes in elkaar te timmeren, te verven en op te hangen. In de herfst van 2018 zijn alle nestkastjes voor de 2e keer schoongemaakt en hebben wij aan het nestmateriaal kunnen herkennen dat er 7 nestkastjes waren bebroed, het jaar daarvoor 5 nestkastjes.
Gemiddeld leggen vrouwtjes mees 9 tot 12 eitjes per leg, als we het laag houden, hebben de nestkastjes vorig jaar ongeveer 50 nieuwe jongen opgeleverd, een mooi aantal na een 2e jaar.

We houden jullie via de site graag op de hoogte hoe het verder met de bijentuin gaat.
De tuinwerkgroep.