Open dagen

De Bijentuin Hengelo zal ook in de zomermaanden van 2019 weer open zijn voor publiek op de zondagmiddag.

De Open Zondagen beginnen op zondag 26 mei en eindigen op zondag 25  augustus. De openingstijden zijn van 13 tot 16 uur.

Op zondag 14 juli is de Bijentuin open in het kader van de Landelijke Open Imkerij Dagen van de NBV. Op die dag is de tuin open van 10 uur smorgens tot 16 uur smiddags. Ook zijn er dan diverse activiteiten.

Nadat de vereniging de tuin in bruikleen heeft gekregen van de Gemeente Hengelo, zijn we begonnen met de tuin open te stellen voor het publiek. Op de open zondagen zijn er imkers van de vereniging aanwezig om de bijentuin en bijenstal te laten zien aan geinteresseerden. Het is voor jong en oud leuk om te zien hoe een bijenvolk leeft en hoe het slingeren van de honing in zijn werk gaat.

Er is op de open zondagen honing van onze leden te koop.